PAC – Paint Alternative Competition

Har du lyst til å konkurrere med din paint og få registrert merittene i APHA, men uten anledning til å reise til APHA-godkjente show? Er du «bare» turrytter, og ønsker å få anerkjennelse for det? Da er kanskje PAC det du ser etter!

APHA vet at ride- og kjøreaktivitetene dine er like forskjellige som fargemønstrene på hestene våre. Gjennom Paint Alternative Competition Program kan du få anerkjennelse for prestasjoner i andre konkurranser enn APHA-godkjente show, eller for bare å tilbringe tid i salen på din paint. I Norge finnes det mange konkurranser for hest og rytte/kusk, for eksempel konkurranser i regi av NRYF, WRAN, eller andre konkurranser som ikke regnes som «APHA-godkjente arrangementer». Selv om APHA ikke offisielt er knyttet til disse begivenhetene, ønsker foreningen å anerkjenne innsatsen din med din Amerikanske Paint Horse. PAC-programmet har flere underliggende programmer, for eksempel PAC Recreational Riding, E-Shows og andre arrangementer utenfor APHA. Gjennom PAC kan dine prestasjoner registreres på din paints offisielle merittliste.

PAC Recreational Riding

PAC-kreditter tildeles for alle ikke-konkurrerende timer brukt på ridning! Vi vet at du bruker utallige timer på å utforske stier, ta ridetimer, og trene din lovende neste konkurransehest. Du kan tjene PAC-kreditter for disse timene ved å logge og sende dem inn til APHA månedlig. Oppsamlede PAC-kreditter gir grunnlag for både som livstidsmeritter og premiering årlig..

Bare registrer hver time du bruker på å ri eller kjøre din Paint (ikke inkludert tiden brukt på konkurranser) og send inn online eller send loggen din til APHA. Sjekk ut APHAs guide til fritidsridning for tips om sikkerhet på tur, og hvordan du får mest mulig ut av tiden din i salen! RecGuideWEB2017.pdf (apha.com)

E-show gir PAC-kreditter

Painter som deltar i APHA E-Show – og som også er påmeldt PAC-programmet – kan bruke plasseringene sine til å tjene PAC-kreditt. APHA kan også godkjenne andre utvalgte virtuelle show arrangert av godkjente organisasjoner og for klasser som ikke tilbys på APHA E-Show. (Det kreves forhåndsgodkjenning av arrangementet (via PAC Virtual Event Approval Form) før eksterne virtuelle show kan gi PAC-kreditter. For å se PAC-godkjente virtuelle hendelser, gå til PAC Events Calendar-siden. PAC Event Calendar | (apha.com)

Som innmeldt i PAC-programmet, kan du også delta på PAC World Championship E-show. Andre APHA E-show er åpne for alle, men dette er kun for painter innmeldt i PAC. PAC World Championship 2022 er åpnet for påmelding i perioden 1. september – 17. oktober 2022.